KisBab Naplója

Az én kis pocaklakóm története :)

2012. augusztus 29. szerda

Norinám 17. hetes lett

Hát, repül az idő. Már a 17. hétben vagyunk Norina Rékámmal. A terhességet tekintve minden gyökeresen más mint Nojával, de a meleg idő okozta a gondokat. Nagyon sokat voltam rosszul, szédültem, és gyengének éreztem magam. De most már jobb, hogy lehűlt az idő.:)

Már régóta mozog az én kis 13cm és 140grammos porontyom, de 25-én érezte unokahugom is a mozgást! :) Mostmár csak laza 22 hét van hátra.:) (bár megálmodtam, hogy január 25-én fogok szülni... kitudja..)

Szeptember 14-én leszünk 20. hetesek, remélem akkor már képet is kapunk babuciról. Ha nem, akkor majd 28. hetesen a 4D-n :)

Megkaptam a listát a homeopátiás szerekről, leírom ide is, hátha valakinek szüksége lesz rá:

  1. cimicifuga racemosa ---> ez kell szülés közbe.
  2. caullophyllum thalictroides ---> ezt 36.héttől kell szedni
  3. málnalevél tea ---> ezt is 36.héttől kell inni. (Nekem ez Nojánál használt!!)
  4. Urtica Urenus ---> ez tejserkentő bogyó, mindenki dicséri.

Kapott már a hercegnőm kádat és kedden megyek a játszószőnyegért :)

Most nem olyan hosszú a lista amit be kell szerezni, de van pár dolog :)

Nagyon szépen növöget odabent a kisherecgnő, én meg növögetek vele idekint.:) Szedjük a kalciumot és a magnéziumot. Majd jövö héten jönnek meg a vérvétel eredményei akkor kiderül, hogy vasat kell a szednünk.

0 hozzászólás
2012. augusztus 29. szerda

Nojám 20. hónapos lett

Noja augusztus 25-én 20 hónapos lett, ideje már hogy írjak a fejlődéséről!

De előbb, Noja nagyon várja a kishugát.:) Mondjuk még annyit tud az egészből, hogy a hasamban van a baba. Így ő simogatja, puszit ad és megszeretgeti a pocakom.

14kg és 90cm fele járhatunk, a kg az biztos, mert itthon mindennap meg kell mérni a kisasszonyt, hozza a mérleget, a centit, a ruhákból gondolom, hogy már a 92-es méreteket használjuk (de a nacik kicsit hosszúak)

Bár még nem mondhatnám, hogy beszél, kb. 85-90 szót mond, de mindent megért és megérteti magát. Pl. hozza a papucsát, hogy vegyük fel, menjünk sétálni. Vagy hozza a cumisüvegét és mondja, hogy köszi, ekkor tejcsi kell neki.:)

Igazi kis zsivány csaj. Nem alaptalanul írtam ezt, íme néhány a zsiványkodásai közül:
- fnyújt felénk tárgyakat, hogy vegyük el, mikor elakarnánk venni elrántja :)
- ugyan ezt megcsinálja a kajával, a szánkhoz tartja majd elrántja
- puszit ad tömegével mindenkinek, csakhogy megkaphassa a telefont :)
- ha meglát valamit amit nem szabadna elvennie, de eléri, mondja hogy nem, de mégis megszerzi, persze fél szemmel azt nézi, hogy én figyelem e, mert ha igen nem csinálja meg.
- ha valamit megszerez amit nem kéne neki, azzal elszalad és elbújik, hogy jobban megvizsgálhassa
- a hónapba történt, hogy mefszerezte hugom csincsilájának a tápiját és megkóstólta.

-Tegnap pedig merő kedvtelésből belemászott a kaktuszba. De a hónapot is balesettel kezdtük, enyhe agyázkódással, ugyanis leesett az ágyról és beverte a fejét, kórház, sürgösségi, röntgen.. De nem igazán hatotta meg a dolog, mert másnap ismételten ugrált az ágyon.

Szokásai:- újabban a kispárnája és apa pólója a mindene, azt hurcolássza magával, ha teázik vagy tejcsizik napközbe, akkor arra telepedik rá.- ha aludni tér, akkor apa pólójával tud csak Még a kiságyban alszik, de 2hét múlva már saját kis gyerek heverője lesz.- ha mondjuk neki, hogy most felöltözünk mert megyünk kirándulni, egyből mondja mama, mindig oda akarna menni. - tisztába tevéskor mindig elkunyerál egy törlőkendőt. (Este és a délutáni lefekvésnél.)- Nappalra szobatiszta lett. De csak a wcbe végzi el a dolgát.- gyönyörűen tud már hisztizni is, nyűglődik és kiabál hogy nem-nem. Ezt akkor teszi, ha valamit nem szerezhet meg amit ő kinézett magának. Vagy nem teszi azt valaki amit ő szeretne. Illetve az új hisztije az olyan, hogy lehasal térdelő pózbana  földre és "sír". Igazán erőltetett, inkább nevetést vált ki ezzel belőlem, sőt mindenkiből, így kezdi feladni.Kedvenc játékai:

  • - tanuló focilabda
  • - könyvek, minden mennyiségben!
  • - Tanuló kutyus
  • - orvosi szett
  • - fogócskázás
  • - kis vonat
  • - rajtunk ugrálni
  • - babakocsitologatás
  • - felveszi a sapkáit és mutogatja magát
  • -motorozás


Ennivaló:
Nem egy nagy evő, napjában csak egyszer eszik kiadósan, ebédre. Magától ő nem mondja hogy éhes, csak ha megkérdezem tőle, akkor mondja hogy ham-ham.
- mindene a krumpli, tojás. Teljesen mindegy milyen étel van belőle, de ha van benne krumpli vagy tojás, akkor az már jöhet is :)
- pattogatott kukoricáért is meg van őrülve
- na meg persze szereti az édességet is, de csokit nem kap az én szentem, csak nyalókát és joghurtot.


A legmeghatóbb pillanat az volt, amikor ültem a székbe, tévéztem, ő odajön, megsimogatja a hasam, mondja, hogy baba, majd ráhajtja a fejét, ahogy szeretgetni szokott! :roll::)

Illetve látni kell, ahogy az apja és ő skypeoznak. Szinte a megáll az idő kettőjük között. Olyan erős kötelék van közöttük, amit soha senki nem tud szétszakítani.


0 hozzászólás