KisBab Naplója

Az én kis pocaklakóm története :)

2012. június 27. szerda

update..:)

Ma megkapta Nojám a 18 hós oltást. Nagyon hősiesen türte. :) Haza jöttünk kapott nurofent és el is aludt. MIután felkelt jött a keresztanyja és vitte el kocsikázni, sétálni, fagyizni. Mielőtt elment, adtam neki újabb adag nurofent, ugyanis nagyon fájhat picim lába, mert alig bír ráállni. :(

12210gramm és 85 cm :)

 

Voltam terhes tanácsadáson is, Pocaklakó nagyon jól van :) Jól érzi magát odabent, én pedig idekint :)

 


0 hozzászólás
2012. június 25. hétfő

8 hetes pocaklakó

Csütörtökön voltunk UH-n. CRL:11 mm. :) Szív verést is hallgattunk, csak úgy vert a pici szive:)  Nagyon aktív baba, úszkált erre-arra.:) Legközelebb a 12 hetes UH-ra kell menni július 23-a körül. Hát, az nem most lesz.

Tényleg igaz, hogy egy terhesség se egyforma.. Nehezen bírom a meleget, sokszor vagyok rosszul.. (Lehet fiam lesz!?) Az édeset kívánom (Nojccsal sósat)... és azok a kilók... Szörnyen jönnek fel, de Rubint Réka tornája sokat segít a helyzeten, ill. lassan abba hagyhatom az Elevit szedését.

Az is igaz, hogy a 2. (3.-4. stb) terhesség sokkal hamarabb meglátszik. Már gömbölyödik a pocak, és már a kivűlállók is megkérdezik, hogy tán babát rejt a pocak..:)

Február 4-re írtak ki. Baba nevek már megvannak.. :) A fiú név öröklődött Nojcstól, a lány névre még rá kell beszélnem apát, mert nem hajlandó beadni a derekát.:)

Egyébként biztos fiú lesz, mert én kislányt várok :D (Nojánál pont fordítva és láss csodát...:D)

 


0 hozzászólás
2012. június 25. hétfő

Másfél évesek lettünk...

Avagy 18 hónapos lett Noja. A legfontosabb dolgok: poharat kezdi fogni önállóan, úgy, hogy már nem kell a biztonsági fedő, mert nem önti ki egy laza mozdulattal.:) Szeret fogócskázni. Körbe-körbe szaladgálunk a házban. Egyre akaratosabb, bármilyen apróságért képes hisztizni. Ezt valljuk be, nehezen tolerálom.:)

Anyuval remekül kijönnek, egy szép együtt töltött nap után nekem tartogatja a hisztijét. Tegnap is mit rendezett.... a fürdőkádban végig csapkodott, méltatlankodott, sírt, mikor Apa megmosta a haját. Most épp a délutáni elalvással küzd. :)

Szobatisztaság. Napközben már nincs pelenka, csak az alvásokhoz. A kaksival nincs gondunk, az simán bele megy a bilibe. A pisit is már könnyebb kiszűrnöm, mert előtte leguggol. Szépen lassan haladunk a szobatisztaság fele, de a védőnéni nagyon megdicsérte Nojcsom, hogy milyen ügyes. Tegnap már kétszer is ráült a bilire (magától!) de pisi nem ment bele, kb. 3 percre később csurrant a padlón. Sajna nagyon lusti a kisasszony, hiába jelez a teste, hogy hahó pisi, ott nem hagyná a játékát. :)) Azért nagyon örülök, mert csak 18 hónapos és már látszik, hogy érett rá és Ő is akarja.:) Ééés hosszú még a nyár..:))

Beszéd: Már megérteti magát mindenkivel. Néha-néha belekerül még egy kis halandzsa a mondatokba, de már lehet érteni mit szeretne. Az egyszerű utasításokat is megérti. Szombaton reggel hozzám bújt, mélyen a szemembe nézett és tisztán kimondta, hogy SZERETLEK! :) Összeviszta csókoláztam :D És én is kaptam vissza 2-3 puszit :D Illetve tegnap kapott a nagybátyja is egy nagy pusszantóst:)

Egyre barátkozósabb, de még midnig félénkebb. Ami nem is baj, hogy nem közvetlen mindenkivel :)

 

 

0 hozzászólás