A számok tükrében: 72 cm, 9240 gramm  és 43,5 cm fej és 45,5 cm mellkas körfogata.
A hónap második fele a kakilási bajról szólt ugye, ami azóta picit javult.. hála a laevolac-nak ill. bepanthen plussal kenem a fenekét. De ezek nem akadályozták abban Nojcsit, hogy a kúszás és a mászás tudományát tökéletesítse és elkezdjük a felállás művészetét csiszolgatni, még több-kevesebb sikerrel :). Éééés már felülünk mászó-pózból, hogy azt mondjam tökéletesen :) Előre nyúló lábakkal szokott elhelyezkedni, egy ideig nincs is vele gond csak aztán tolat hátra, majd eldől, mint egy liszteszsák, és beveri a fejét. Akkor jön a nagy sírás, mert vagy megijedt, vagy tényleg nagyot koccan a kis kobakja. De nagyon ügyes kicsi hercegnő, mindig meg is szoktam dicsérni :)
Dobol a kezével, a kezében lévő tárgyat ütögeti a földhöz. A lógó tárgyakat is már gyönyörűen elcsípi..Már egyedül iszik teljesen, és ma már ülve is jól ment az ivás a cumisüvegből.
Szereti, ha dobáljuk, hintáztatjuk, csikizzük, vagy táncolunk vele. Rengeteget "beszél" a gaga, gugu, nana és egyéb ismeretlen nyelven elhangzó szófoszlányok mellé már olyan mintha mondaná, a mama, baba,  apa, nem, anya szavak hasonló hangzását.. Mármint..tudom, hogy nem ezeket a szavakat mondja, de olyan mintha ezt mondaná. Amúgy figyeli, hogy mit mondunk neki, és egyre többet gügyög, kommentálja a dolgokat a séták alatt, játék közben. Kezdi megérteni az egyszerűbb kéréseimet, de ha rossz a kedve, nem közreműködő.Ja és figyel a nevére. Ha mondjuk neki, hogy "Noja" vagy Noja baba" "Nojcsika" akkor figyel és kérdően néz :) Nappal egyre rövidebbeket alszik, 10-kor kb. 40 percet, 14-kor kb. 30 percet és 16-től jó esetben 1,5 - 2 órát. De olyan is van, hogy egyáltalán nem is alszik.. De akkor este olyan hiszti van.. :D Aztán 20kor pancsi, evés és alvás.  Éjjel jó esetben 1x ébred hajnal 2 fele enni, aztán alszik is vissza.háát. most úgy hirtelen ennyi.. Ja igen, a lényeg, amiért olyan büszke vagyok rá: ha éhes, akkor mondja, hogy nyam-nyam.. (vagy vmi hasonló) és akk már repülök is kajcsit csinálni neki :D