KisBab Naplója

Az én kis pocaklakóm története :)

2010. november 27. szombat

Az első NST

Ma reggel csinálták meg az első NST-t. Nagyon vártam már, hogy milyen lesz, de valahogy mégse volt olyan jó élmény. Kezdésnek a hasamat bökdösték, nyomkodták.. (mert az én kicsi lányom mindig kinyomta valamely testrészét.. amit a nővér nem igazán tolerált.) Aztán a dokibácsink azt mondta ez az eredmény gyanús. Ezért menjek át ultrahangra, ahol FLOW-t vagyis áramlást fognak nézni. Az 2,33-as lett, normális. A méhlepény érett szülésre, 3200 a méhszájam.. Az alhasi görcsök maradtak..
Hétfőn újabb NST. Remélem minden rendben van a pici hercegnőmmel. Ma vagyunk 35hét 1 naposak.

0 hozzászólás
2010. november 15. hétfő

Elment a nyákdugó..

Péntek, (2010. november 12.)

Reggel Jani nem ment dolgozni, mert készültünk a szombati szakasz-bulira. (Bele gondolva, még jó hogy nem ment...) Reggel a szokásosnál hamarabb felkeltem, de ami a legfurcsább volt, nem Nojára... Ágyban maradtam még egy kicsit.. és úgy beszélgettünk Janimmal. Mikor felálltam érzetem, h valami "elönt".. kicsit megijedtem, de mivel éreztem, hogy szörnyen kell pisilnem is, gyors rohantam a  WC-re.. És akkor láttam meg.. vizes-nyálkás 'valami' volt.. Ekkor gyors bevillant, hogy 'basszus ez a nyákdugó lesz'.. (azért biztos, ami biztos net..:D) utána néztem és minden jel arra mutatott ez a nyákdugó.. Nálam idegesebb csak Jani volt.. remegett a keze, miközben tárcsázta anyósomat, hogy akkor most mi is van..be kell-e menni.. (mert a neten csak azt említették, hogy a következő vizsgálatnál említsem meg az orvosomnak..) /és hát hiába tanulok és dolgoztam is az eü-ben, ilyenkor nem forog az agy../

A Janim beszélt telefonon..én elmentem gyors lefürdeni... Anyósom csak annyit mondott "szülni fog..persze, h menjetek be a kórházba" Felöltöztem rekord gyorsasággal és indultunk is a dokihoz.. Hála az égnek nem is kellett sokat várni (én voltam egyedül), megvizsgált, méhtükrözést csinált.. a magzatburok nem repedt meg..a nyákdugó valóban elment, és egy ujjnyira tágultam.
Írt fel gyógyszert, haza küldött és a lelkemre kötötte, h magzatvíz szivárgásnál vagy erősebb görcsöknél azonnal menjek vissza hozzá. Ha semmi probléma nem lenne akkor 2hét múlva kell mennem...

Szombaton este felé kezdtem ismételten rosszul lenni.. Fájt  az alhasam.. a derekam majd leszakadt... Hajnal 4kor az autóban ülve (jöttünk haza) úgy éreztem ott abban a pillanatban megszülök.. Haza jöttem, bevettem  a gyógyszert.. és lefeküdtem... A derekamnak jobb lett.. a hasfájás nagy nehezen múlt el..de elmúlt..

Vasárnap apának fontos foci meccse volt, mentem vele.. Nem volt semmi probléma, csak Nojcsi mocorgásai egyre furcsábbak... állandóan kinyújtja a kis hátát, vagy lábait..... :) Néha úgy érzem szétszakadok... Illetve van amikor egyfolytában (kb 1-2percen keresztül) rugdos.. ilyet se csinált még ezelőtt..:) Meg az állandó fáradság.. napokat tudnék átaludni.. Tegnap egészen 18tól aludtam ma reggel 7-15ig... De ha lefekszem az ágyra újra képes lennék aludni... Illetve ma olyan hányinger fogott el.. :S:S

A doktorbácsi szerint ugyebár 33 hét 4naposak vagyunk ma.. december 29-én kéne jönnie a kisasszonynak.. Viszont nekem az utolsó menstruációm március 9.-e volt. És úgy december 16 a helyes születési dátum, és ezek szerint Nojcsi is ehhez ragaszkodik...
Doktorbácsi szerint 3-4 hétig mindenféleképpen bent tartjuk.. (ha tudjuk) 4hét múlva lesz december 16.. :D Vagy a Mikulás hozza, vagy a Jézuska... :D De ha december 10-én születne ( a szülinapomon) az is szép lenne :)

Egyébként arra is gondoltam, h más is okozhatta talán a nyákdugó elmenetelét (bár Noja be van fordulva már..) Csütörtökön kicsit stresszesebb, sírósabb napom volt..valahogy semmi nem úgy jött össze ahogy szerettem volna és a lakás takarításba menekültem.. :S:S Mindent lemostam, felmostam, kimostam.. elmosogattam... (kicsit cipelgettem is)

Mindenesetre a lényeg, a lényeg Nojcsi jól van és talán 4hét múlva már babázhatok is :)


1 hozzászólás
2010. november 11. csütörtök

Várandósság.

A türelmetlenek kedvéért, akik csak belenéznek a blogba, de úgyse olvassák végig, már az elején leszögezem: az általam ismert legoptimálisabb kifejezés a várandós. Ebben a szóban nincs semmi finomkodás, se durvaság, nem medikalizált és nem is tenyeres-talpas, és kiemeli a legfontosabb motívumot: a várakozást.

Én folyton csak várok: vártam, hogy a rosszulléteim enyhüljenek, hogy megértsem, miért vannak; hogy megváltozzon a viszonyom a családdal (történik!); hogy már jó nagy legyen a pocakom; hogy megmozduljon KisBékám, érezzem a szívverését (IGEN! IGEN! eddig a legjobb dolog, ami történt, imádom ahogy tornázik!); várom a következő ultrahangot; várom, hogy megtaláljam az igazán nekem való szülésznőt, szülészorvost és még kismillió dolgot várok. Várom, hogy beérjen, várom, hogy megszülessen..

Szépnek találom az állapotost és az áldott állapotot, de ezekben érzek valami régies nehézkességet. Mindig jól esik, ha ezt hallom valakitől, de én magam nem szoktam használni őket a mindennapokban. Én leginkább babát várok.

A kórházi nyelvben viszont, én bizony terhes vagyok. A negatív zöngéket talán nem kell hangsúlyoznom. Nyilván nem pusztán strukturális rosszindulatból fakad, hogy az egyébként oly sokmindenben finomkodó és absztrakcióra törekvő orvosi szakzsargon ezt a kifejezetten darabos kifejezést választotta, mégis plasztikusnak érzem azzal kapcsolatban, ahogyan az egészségügy rám tekint.

Sokan vagyunk, akik vitatjuk, hogy a várandós nő bárkinek a betege volna: a szülés nem patológiás folyamat, hanem egészséges dolog. A kisbaba fizikailag is, lelkileg is lehet teher bizonyos élethelyzetekben; sőt, vannak szakemberek, akik azt állítják, hogy a várandósság első szakaszában tapasztalható rosszullétek a ki nem mondott lelki elutasítás indikátorai. (Az első trimeszter lelki magányossága engem nagyon megviselt, ritkán voltam ennél tanácstalanabb.)

Én azonban nem általánosítanám ennyire ezt a nehézséget, hogy ez alapján nevezzem meg az állapotot. A nehézség természetes velejárója minden nagynak és valódinak, de távolról sem a legmeghatározóbb dolog. A terheken és ismeretlen akadádolyokon túl még rengeteg dolog történik: én úgy érzem, szárnyakat kaptam, valami sokkal nagyobb és fontosabb történik az életemben, mint eddig valaha (ahhoz tudom hasonlítani, ahogyan megtaláltam a szerelmemet vagy amikor felvettek a főiskolára.)

Nem fejelek le senkit a terhesezésért, de azért jobban esik, ha veszik a fáradtságot, hogy szebben mondják. :)

0 hozzászólás
2010. november 9. kedd

32. hetes UH

Tegnap meg volt a 32. hetes ultrahang. Ahhoz képest, hogy 11 órára volt időpontom 12-20kor sikeresen be is hívtak... :S :@

Babóci nagyon jól van, nagyon aktív. Minden rendben van vele. Már 40cm és 1808 gramm :) Igaz, a doki bácsi szerint 1 héttel fiatalabb, mint aminek eddig hittük.. így visszaminősített egy héttel és január 5-re várható kis hercegnőm... De én valahogy érzem, h decemberi lesz ez a lány :D Aztán legfeljebb tévedek.. De hát már be van fordulva.. és ezt az orvos is mondta. A lepény érettsége még csak 2-es vagyis szülésre nem állunk készen, de hát még van egy hónapunk :D

Igaz helyhiányba szűkölködünk :) Mostanában egyre sűrűbben ki domborítja a kis fenekét.. ill kinyomja a lábait :) annyira csodálatos érzés :) Már várom, hogy megszülessen a kis lányom, de már azt is várom, hogy ismételten állapotos legyek :) (De 2 évet várunk természetesen :))

MÁS, újra rám tört a kívánósság... így tuti megint hízni fogok..(eddig plusz 8kg-nál tartunk..) Egész hétvégén a tejet és a savanyú uborkát kívántam.. (hozzáteszem a tejet utálom..simán.. kakaóként pl.. azért megiszom:D) Tegnap és mai is viszont az édes után vágyódom.. Komolyan bármit megtudnék tenni egy szelet csokiért.. :P

Holnap megyünk az új védőnéninkhez (mivel elköltöztünk, így már más körzetbe tartozunk..) Kedvesnek tűnik.. igaz kicsit kioktató.. de foglalkozik velünk.. és ez a lényeg.
Holnap lesz a szülőszoba látogatás is. december elején pedig az apás szülés felkészítő.

Ja és valóban sűrűbben akarnak most már látni:D Uh-ra 36 hetesen megyek, akkor lesz az utolsó labor és onnantól majd hetenként kell járni NST-re :D
Csak telhetne gyorsabban is az idő. :)

Egyébként tiszta apja ez a gyerek.. állandóan szórakozik velem :) De Imádom :D

0 hozzászólás